Norgescup 1 og 2 2024

Velkommen til Norgescup 1 og 2 på Sandnes BMX- Vikingen BMX-bane!

Løpene begge dager går etter samme tidsplan.

Banen finner du her: Vikingen BMX-bane

Vi ønsker primært at man parkerer på grusplassen over veien for Møller bil. Ikke bry dere om skiltene, vi har fått låne denne plassen. Husk at mange skal parkere så stå litt tett. Det er også parkering langs vei som merket på kartet nedenfor, og skulle alt være fullt kan det parkeres nede ved den gamle sykkelfabrikken og i andre gater i området. Det må ikke parkeres fra krysset og ned til innkjøring til banen. Heller ikke på parkeringsplassen rett over veien for banen.

De som skal campe på banen og ikke har gitt beskjed allerede sender en melding til oss på Facebook.

Alle som ikke har vært på løp før må lese følgende info

Alle må minst huske dette før de kommer:

  • Sykkel, hjelm og klær
  • Sjekke bremser, håndtak og luft hjulene.
  • Sjekk at du har nummerplate, alle fra 11 år må også ha sideplater
  • Fungerende Mylaps-brikke
  • Stol til pausene anbefales

Det vil være kiosk begge dagene og det betales med Vipps.

Den indre parkeringsplassen er reservert til sanitet og til biler som kommer med telt osv til klubbene. Vennligst respekter dette 🙂 vi vil ikke ha for mange biler her da rytterne vil gå gjennom dette området til starten.

Vi vil også at flest mulig setter syklene her mellom heatene. Det blir kaos om 190 sykler skal stå ved teltene. Vi legger til rett

 

Arena:

Sykler er ikke ønsket foran tribune, følg rute på kartet over til klubbområdet.

Informer ryttere om at de må gå til staging/start som merket på kartet.

Ingen må klatre opp på containere eller tak på kiosk.

Det er tre toaletter i klubhuset.

Vi har Norgescup Kickoff med grilling lørdag ettermiddag/kveld.Vi håper å få til en god lavterskel sosial arena for ryttere og foreldre Påmelding snarest her

Vi minner alle om at løpet som alle BMX-løp arrangeres som dugnad. Både av sekretariat, dommere og funksjonærer. Det er bare lagledere som skal kontakte sekretariat og dommere, vennligst respekter dette. Eventuelle protester fra lagleder skal overleveres skriftlig til sjefkommisær innen 15minutter fra resultater er publisert. Det er derfor også viktig at lagleder har mulighet til å følge med på løpet og ikke lete etter deltakere som ikke møter opp til start til rett tid. Dette er ryttere og foreldres ansvar.

Under løpet vil det være loddsalg fra loddbok til inntekt for klubbarbeidet. Vi har fått premier fra noen av våre gode samarbeidspartnere og er veldig takknemlige for det. Hovedpremie er BMX-sykkel. Loddtrekning blir søndag før avslutning av premieutdeling.

Løpsgjennomføring:

Vi kjører løpet etter Norm for Norgescup og BMX-reglementet 

All informasjon om Motos, gate-plassering, tider og resultater kommer på https://our.sqorz.com
Klikk videre til Norge->BMX Norge. Tider og plasseringer blir oppdatert automatisk under løpet.

For Lagledere:
Bruk linken «Klubb» for å finne dine ryttere, husk å melde inn om alle ryttere starter for å registrere ryttere (står som rødt flagg inntil videre). Her vil en også finne info om ryttere har gyldig MYLAPS transponder og om den er avlest på banen under trening.

Vi følger NorgesCup Norm for 2024. Det betyr at ryttere er påmeldt i den klassen de skal samle poeng. Pass derfor på at rytter er påmeldt i riktig klasse! Eventuell oppklassing gjøres i samråd med sportslig leder i klubbene.

 

For Foreldre/Rytter:
All informasjon om din(e) ryttere finnes i appen. Bruk linken «Klasser» for å finne dine ryttere, eller bruk «Ryttere» for å legge inn dine favoritter.
Alle klasser:

Challenge og barneleker kjører 4 innledende MOTOS, 0-10 år kjører en femte moto sammen med finalene. Altså skal alle sykle minst 5 ganger! (Med unntak av klasser som får to eller færre ryttere i en  X-finale)

Husk at det er rytter selv som har ansvar for å stille seg i riktig bås før løpet, med mange deltakere vil det ikke være mulig for depotpersonell å lete etter ryttere som mangler. Det er den enkeltes ansvar å være på rett sted til rett tid. Foreldre må hjelpe de minste barna. For at løpet ikke skal ta hele kvelden på grunn av venting håper vi at dette følges opp. Spør lagleder om hjelp.

Alle deltakere 11år+, cruiser og superclass skal registrere seg på ny «registreringsstasjon» som befinner seg i staging området. Sørg for at rytter går over denne og får kontrollert at sin Mylaps-brikke fungerer.

 

X-Finaler:
Basert på antall ryttere i klassen kjøres flere X finaler. Det betyr B-finaler (10 ryttere eller flere), C-finaler (18 eller flere), D-finaler (26 eller flere) osv. Ryttere som «ryker» før Kvart/Semi-finalene vil derfor kjøre de første X-finalene. All info om dette fremkommer på https://our.sqorz.com.
Ta kontakt med lagleder for spørsmål (til dere lagledere, info kommer på lagledermøte 😊)

Premiering:
Utdeling av deltagerpremier for ryttere opp t.o.m. 10 år
gjennomføres rett etter at løpet er gjennomført, og mens
sekretariatet ferdigstiller resultatene i klassene i Norgescup og BMX
ranking.

Seiersseremoni gjennomføres i verdige former så snart resultatene
foreligger etter løpet. Rekkefølge skal være 3., 2. og 1. plass og
starte med Superclass Menn.

BMX racing trøye (klubbtrøye), BMX-racing-bukse, og sko det kan
sykles med, er obligatorisk for ryttere på seierspallen.

Vinner kan ha med sykkel ved pallen.

 

Løpsleder for løpet : Øyvind Berg tlf: 907 18 988

 

Helseberedskap på plassen; Norsk Folkehjelp. AMK er varslet om arrangementet. 

Odd-Terje Kvål, Sanitetsleder tlf: 93233582

 

Våre bidragsytere til løpet: 

 

Haarr Sykkel & Utstyr